Icoon Mail Icoon Mail
FR / NL / EN

Veel Gestelde Vragen

 • Moet ik een accountant inhuren?

  Ja. Een boekhoudkantoor is verplicht en wordt het eerste jaar door de fabrikant opgelegd. Het kost ongeveer 300 euro per jaar. Dan kunt u de gewenste kiezen voor de volgende jaren. Over het algemeen houden klanten gedurende de gehele leaseperiode dezelfde accountant aan.

  Als niet-ingezetene eigenaar van een gemeubileerd pand in Frankrijk, zal de accountant de formaliteiten vervullen om voor u een btw-nummer te verkrijgen en zal hij ook alle aangiftes doen bij de btw-innings- en terugbetalingsautoriteiten.

 • Moet ik btw betalen bij het verwerven van een woning in een toeristenresidentie en deze vervolgens terugvorderen?

  Nee, de boekhouding en de bouwer zorgen ervoor. De prijs die u betaalt is dus exclusief BTW. De aankoop wordt op deze manier nog toegankelijker en concurrerender gemaakt.

 • Is het mogelijk om iemand te ontmoeten om de aankoop van een woning in een Tourist Residence in detail te bespreken?

  Natuurlijk. Neem contact met ons op en we maken een afspraak. Thuis of op kantoor. Alle potentiële kopers hebben belangrijke vragen die een specifiek antwoord vereisen. Het kopen van een toeristenresidentie in Frankrijk is een gevestigde en beproefde operatie, het is daarom essentieel dat u volledig vertrouwen heeft in de te volgen stappen.

   Door te kopen bij een Tourist Residence weet u zeker dat:
  • Een woning kopen op een populaire en uitzonderlijke plek
  • Een woning kopen gebouwd volgens de regels van de kunst en door een gerenommeerde bouwer
  • Een woning kopen die gedurende de gehele huurperiode professioneel wordt beheerd

 • Als ik een woning in een toeristenresidentie koop, stel ik mijn woning dan niet in de loop van de tijd bloot aan abnormale slijtage?

  Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld. Het bekleedt deze positie al meer dan 3 jaar en 90% van de Fransen verblijft in Frankrijk om hun vakantie door te brengen. Dit vertegenwoordigt jaarlijks maar liefst 961 miljoen overnachtingen. Met zo'n sterke huurmarkt is het duidelijk dat er vraag naar het pand zal zijn.

  Het is echter in het belang van de beheermaatschappij om de verhuurvoorraad in zeer goede staat te houden. Wat meer is in 4 **** woningen. Dit leidt tot een hoge bezettingsgraad en klanten die jaar na jaar terugkeren naar de woningen.

 • Moet ik me zorgen maken over de huurovereenkomst en mijn bezettingsrechten?

  Het contract tussen de eigenaar en de beheermaatschappij is een commerciële lease. Commerciële huurcontracten in Frankrijk brengen niet alleen huurwoningen samen, maar ook alle betrokkenen in het veld, zoals restaurants en winkels.

  De regels zijn duidelijk. De looptijd van de huurovereenkomst is 9 jaar, verlengbaar met nog eens 9 jaar.

  De eigenaar heeft desalniettemin de mogelijkheid om de huurovereenkomst te verbreken en het pand na 9 jaar in zijn geheel te nemen. In dat geval kan de beheermaatschappij een compensatie vragen als bedrijfsverlies.

  Het komt zeer zelden voor dat klanten de huurovereenkomst voortijdig willen verbreken, omdat het de huurinkomsten zijn die worden gegenereerd door de exploitatie van het onroerend goed door de beheermaatschappij, waardoor uw onroerend goed zelf kan worden gefinancierd. Als u de huurovereenkomst in een toeristenresidentie verbreekt, moet u alle kosten, reparaties en onderhoud dragen die oorspronkelijk door de beheermaatschappij werden gedragen.

 • Moet ik me zorgen maken over de beveiliging van de borg?

  Neen. Alle borgsommen worden gedaan in escrow bij een notariskantoor. In geval van problemen vergoedt de notaris.

 • Wat gebeurt er als ik mijn woning vaker wil bewonen dan in de getekende huurovereenkomst is voorzien?

  Bij het kopen van een Tourist Residence is het erg belangrijk dat de huurovereenkomst overeenkomt met uw wens voor bewoning. Als we ons aan het einde van het contract houden, wordt het voor 9 jaar ondertekend. Sommige beheermaatschappijen staan ​​de eigenaar echter toe om het type lease na 3 jaar te wijzigen

  Bovendien geven de meeste beheermaatschappijen eigenaren een korting van 20% die wordt toegepast op de geldende huurprijs, op alle aanvullende verhuur waarvan zij willen profiteren.

 • Wat zijn de belangrijkste punten om te onderzoeken bij het kopen van een woning in een Tourist Residence?

   De twee belangrijkste punten bij aankoop zijn:
  • Kies een fabrikant die zichzelf heeft bewezen en al lang bestaat
  • Controleer of de bouwer samenwerkt met een sterke en competente beheermaatschappij die al jaren andere woningen beheert. Een gegarandeerd inkomen kan immers alleen worden gegeven door een competente partner

  Tegenwoordig zijn de wetten voor beheermaatschappijen strenger dan voorheen, wat betekent dat de markt beter wordt gecontroleerd. Het feit dat veel Franse banken lenen voor aankopen in Tourist Residence bewijst dat het systeem levensvatbaar en onder controle is.

 • Wat gebeurt er als de beheermaatschappij me de late huur betaalt?

  In dit zeer onwaarschijnlijke geval is de Franse wet zeer streng. De beheermaatschappijen MOETEN ervoor zorgen dat de huur op tijd wordt betaald. In geval van verzuim heeft de eigenaar het recht om juridische stappen te ondernemen tegen de beheermaatschappij als onderdeel van een "beschermende gerechtelijke maatregel". Als de beheermaatschappij failliet gaat, bepaalt de wet dat ze een beheermaatschappij moet vinden die haar activiteiten hervat en de betalingen op haar beurt zal verzekeren.

  In de zeldzame gevallen die zich in Frankrijk hebben voorgedaan, is de oorzaak van de problemen vaak ontstaan ​​door gebrek aan ervaring op het gebied van management.

 • Is er een garantie dat het werk is voltooid?

  Ja ! Deze garantie is beter bekend als GFA. Garantie voor einde voltooiing. In Frankrijk is deze garantie heel duidelijk. Een bouwer MOET een financiële garantie voor voltooiing verkrijgen voordat hij zelfs de eigendomsbewijzen van de goederen kan ondertekenen. Voor verkopen op plannen wordt deze garantie verkregen door de bank van de bouwer zodra het project 40% van de verkoop bereikt. De door de kopers betaalde termijnen worden verzonden onder de beslaglegging van een Franse notaris die de verkoop regelt.

  Pas wanneer het percentage van 40% is bereikt, kan de notaris overgaan tot vaststelling van de koopakte voor de overdracht van eigendom aan de koper. De notaris is een staatsbeambte en alleen hij staat in voor de goede afwikkeling van de transacties.

  In het geval dat de fabrikant in gebreke blijft, worden alle gestorte bedragen volledig door de notaris terugbetaald aan de potentiële kopers.

  Dit systeem garandeert kopers totale veiligheid en gemoedsrust.

ABBONEER OP

NIEUWSBRIEF